Projectdetails

Boeren Praktijk Leren

Beheerssysteem om scholen in contact te brengen met boerenbedrijven

Projectomschrijving

Het samenbrengen van scholieren met het boeren leven in de digitale wereld, hoe doe je dat? Een vraag die Leedeo heeft mogen beantwoorden voor deze klant. In de omgeving van Noord-Oost Brabant ontstond, met ondersteuning van de ZLTO, de vraag hoe dit het beste aangepakt kon worden.

In samenwerking met de klant heeft Leedeo de website voor Boeren Praktijk Leren verzorgd. Via dit platform kunnen scholieren en docenten van zowel middelbare scholen als basisscholen contact zoeken met boeren bedrijven, om via rondleidingen een kijkje te nemen op de boerderij. Tijdens deze bezoeken beantwoorden scholieren uit zowel basisschool als middelbaar onderwijs vragen over het boeren leven en zo leren ze meer over wat er bij komt kijken om boer te zijn.

Zowel de website als de vernieuwde vormgeving voor het reeds bestaande Boeren Prakijk Leren platform is door Leedeo verzorgd. Hoewel het platform zich nu 'slechts' in Noord-Oost Brabant bevind, is het de ambitie dit in de (nabije) toekomst in een groter gebied van Brabant uit te gaan rollen.

Onze rol

Grafisch ontwerper, ontwikkelaar

Jaar

2017

Klant

ZLTO Boekel-Venhorst

Werkzaamheden

Concept, website, back-end systeem